U leest...

Nieuws

Circulaire economie: creëer een business model waarmee alle betrokken partijen waarde kunnen genereren

Dit najaar staat het magazine van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het HANblad, geheel in het teken van de circulaire economie. En dat is goed nieuws, want het is natuurlijk een enorm belangrijk thema.

Erick Wuestman, voorzitter van Stichting Circulaire Economie en als adviseur bij KplusV betrokken bij het ontwikkelen van business modellen voor de circulaire economie, is echter minder enthousiast. Wuestman ziet hoe het Nederlandse en Europese gepolder er voor zorgt dat het wat hem betreft allemaal veel te langzaam gaat. In dat opzicht kijkt hij wel eens met een jaloerse blik naar China.

Om het tempo te bespoedigen hebben Stichting kiEMT en VNO-NCW het initiatief genomen om het programma CIRCLES op te starten. Het doel van dit programma is om de overheid, kennisinstellingen, ondernemers en burgers in te zetten bij het ontwikkelen en testen van innovaties. Zo moet de Nederlandse circulaire economie bottum-up vorm gaan krijgen.

Erick Wuestman is de één van de trekkers van het werkpakket ‘Nieuwe businessmodellen t.b.v. circulaire innovatie, waarin ook de HAN participeert. Het business model dat Erick Wuestman heeft ontwikkeld heet CESCo. CESCo staat voor Circulaire Economie Service Company.

CESCo speelt als een rechtspersoon vergelijkbaar met een BV een centrale rol in het circulaire circuit. Het uitgangspunt voor Erick Wuestman is om een situatie te creëren waarmee alle betrokken partijen waarde kunnen genereren.

Kijk op han.nl voor het hele artikel

Discussie

Geen reacties for “Circulaire economie: creëer een business model waarmee alle betrokken partijen waarde kunnen genereren”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd