U leest...

Nieuws

De lerende mens

Hoogleraar Harold Bekkering heeft samen met collega neurowetenschapper Jurjen van der Helden het boek De lerende mens geschreven.

In De lerende mens nemen Jurjen van der Helden en Harold Bekkering de lezer op een zeer toegankelijke manier mee van Aristoteles, via Nietzsche tot aan de nieuwste inzichten over hoe het brein leert. Van der Helden en Bekkering concluderen op basis van deze inzichten dat het optimaal aansluiten bij individuele verschillen en het creëren van een sociale omgeving de sleutel is voor beter onderwijs.

De vele nuttige inzichten die ten grondslag liggen aan deze conclusies zijn niet alleen belangrijk voor docenten en beleidsmakers in het onderwijs. Het boek is een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met leren en het ontwikkelen van mensen.

Dat het boek veel mensen aanspreekt bleek al tijdens het grote aantal aanwezigen tijdens de boekpresentatie bij Dekker van de Vegt in Nijmegen. Elkerlijk adviseert het boek De lerende mens als een mooi cadeau voor de feestdagen.

Het boek is te bestellen bij Boom test uitgevers en bij Libris.

 

 

Discussie

Geen reacties for “De lerende mens”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd