U leest...

Nieuws

De organisatie kosten besparen door de managers te ontslaan?

De bekende Braziliaanse ondernemer en management-goeroe Ricardo Semler deed het gewoon. Hij maakte zijn bedrijf Semco manager-vrij.

Allereerst liet hij alle medewerkers een cursus financiƫle administratie volgen, zodat ze in staat waren om te zien hoe het bedrijf er voor stond. Hij liet de medewerkers gezamenlijk besluiten nemen en ging mee in de beslissing die ze namen. Medewerkers mochten zelf bepalen welk salaris passend was. Als er een functie beschikbaar kwam mochten bestaande medewerkers kijken of deze iets voor hen was. Nieuwe medewerkers werden aangenomen op besluit van de betreffende afdeling.

Zo maakte Semler het primaire proces leidend. Is dat ook iets voor uw organisatie?

Het lijkt natuurlijk interessant om een bedrijf te runnen zonder managers. Managers verdienen vaak meer dan de degenen die het primaire proces draaiende houden. Vanuit kosten standpunt dus zeer interessant. Het mooiste is echter wat het met medewerkers doet wanneer ze niet een manager hebben die over hun schouder meekijkt. Ze voelen en gedragen zich veel meer verantwoordelijk. Dat is de grootste winst!

 

Dit artikel is gebaseerd op een artikel uit de coachingkalender 2016 (Uitgeverij Boom Nelissen/A. Boers 2015)

Discussie

Geen reacties for “De organisatie kosten besparen door de managers te ontslaan?”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd