U leest...

Nieuws

De SIMA®-methode: voor loopbaanontwikkeling en mobiliteit

Hoe ontdek je in welke functie iemand zich het best kan ontplooien?

Door activiteiten te analyseren die deze persoon al met veel plezier en naar tevredenheid heeft gedaan. Dit is het eenvoudige en briljante uitgangspunt van de SIMA®-methode.

De SIMA®-methode werd in Amerika ontwikkeld door SIMA® International. SIMA® International is gespecialiseerd in het begeleiden van vooral grote, internationale organisaties om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen.

In Nederland werd de SIMA®-methode geintroduceerd door Anton Philips (kleinzoon van). Samen met Annemiek van Kessel schreef hij er een inspirerend boek over, getiteld ‘De kracht van motivatie’ (Uitgeverij Ten Have, 2013).

SIMA is een afkorting van Systeem voor Individuele Motivatie Analyse. Uit een nauwkeurige analyse van een aantal activiteiten die iemand met plezier en naar tevredenheid heeft gedaan, blijkt wat zijn centrale drijfveren zijn, welke onderwerpen hem motiveren, welke vaardigheden hij gemotiveerd gebruikt, welke positie hij bij voorkeur inneemt in een groep en in welke omstandigheden hij het best functioneert. De combinatie van deze elementen noemen Philips en Van Kessel het Motivatiepatroon. De SIMA®-methode gaat er vanuit dat dit Motivatiepatroon voor ieder mens uniek is.

Prof.dr. Rob Vinke van de Nyenrode Business Universiteit schrijft over het boek ‘De kracht van motivatie’: ‘In de praktijk van alledag wordt motivatie gezien als cruciaal, als de kern van al het menselijk handelen. Vervolgens wordt het afgedaan als een onnavolgbaar fenomeen en een mistige mythe. Niets is echter minder waar. De schrijvers (Philips en Van Kessel red.) laten in dit boek juist zien dat je individuele motivatie systematisch kunt analyseren en dat je daarmee het stuur stevig in handen krijgt om je ideale loopbaan te ontdekken.’

De SIMA®-methode wordt dus aanbevolen door deskundigen. Targetfocus en Elkerlijk werken samen om met behulp van de SIMA®-methode mensen te begeleiden bij het werken aan hun ideale loopbaan. Dat doen we vooral door mensen te begeleiden bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Door inzicht te krijgen wat de juiste keuze of de juiste beslissing is kan de juiste volgende stap in een loopbaan worden genomen.

Interesse in de SIMA®-methode?

(verplicht)
(verplicht)
Discussie

Geen reacties for “De SIMA®-methode: voor loopbaanontwikkeling en mobiliteit”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd