U leest...

Nieuws

Krijgskunst beoefening stimuleert aandacht en alertheid bij volwassenen

Er is inmiddels substantieel bewijs dat krijgskunst beoefening bij kinderen leidt tot een verbetering in cognitieve prestaties. Er is echter weinig onderzoek verricht naar de effecten van krijgskunst beoefening bij gezonde volwassenen. De Britse onderzoekers van de Bangor University hebben jong volwassenen die ten minste twee jaar krijgskunst beoefenden vergeleken met een zorgvuldig gematchte controle groep.

Volgens de onderzoekers van de Bangor University is ‘de aandacht vasthouden’ en ‘je niet laten afleiden’ één van de meest kwetsbare en gevoelige cognitieve functies. Om je doel te bereiken is deze cognitieve functie bovendien essentieel.

Uit het onderzoek School of Psychology van de Bangor University blijkt dat de beoefenaars van krijgskunsten een verbeterde alertheid laten zien ten opzichte van de controle groep. Vooral wanneer de aandacht langer vastgehouden moeten worden en er ondertussen ook andere taken moeten worden uitgevoerd blijken krijgskunst beoefenaars hierin duidelijk beter te zijn. Ten slotte bleek er ook een correlatie te zijn tussen de duur van de krijgskunst training en de alertheid. Hoe langer de krijgskunst werd beoefend hoe beter de endogene alertheid was ontwikkeld.

Heeft u interesse om uw aandacht en alertheid te trainen om zo uw doelen te halen? Neem dan contact op of kijk eens op de website van Krijgskunst in organisaties

(verplicht)
(verplicht)
Klik hier voor het hele onderzoeksverslag.

Discussie

Geen reacties for “Krijgskunst beoefening stimuleert aandacht en alertheid bij volwassenen”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd