U leest...

Nieuws

Natuurlijk leiderschap

Evolutionair psycholoog Mark van Vugt heeft samen met wetenschapsjournaliste Anjana Ahuja een boek geschreven rondom de vraag waarom sommige mensen leiden en anderen volgen. Het boek ‘De natuurlijke leider’ trekt volgens Van Vugt lessen uit 2,5 miljoen jaar leiderschap.

Mensen zijn in groepen gaan leven en dat bood op de savanne betere overlevingskansen. Binnen deze groepen zijn er volgens de hoogleraar Van Vugt altijd leiders geweest. Van der Vugt onderscheidt zes soorten leiders. Het boek ‘De natuurlijke leider’ bevat een vragenlijst waarmee je je eigen talenten kunt testen.

Van Vugt doet op dit moment nog onderzoek of de classificatie die hij gebruikt ook juist is. Hierbij onderzoekt hij of het mogelijk is om aan iemands verschijning al te kunnen zien wat voor soort leider hij of zij is. Taal is immers pas zo’n 50.000 jaar oud en is dus pas later een rol gaan spelen in leiderschap.

Interesse om aan de slag te gaan met jouw natuurlijk leiderschap? Neem dan contact op. Elkerlijk biedt mogelijkheden op het gebied van natuurlijk leiderschap onder andere door middel van training en coaching.

Discussie

Geen reacties for “Natuurlijk leiderschap”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd