U leest...

Nieuws

Opleiden met visie

Op 14 april kreeg FrieslandCampina Domo in Borculo uit handen van minister Jet Bussemaker de Prijs voor het Beste Leerbedrijf van Nederland uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie met een onderscheidend opleidingsbeleid dat dit ook in de praktijk toepast.

Het juryoordeel luidde: ‘Bij FrieslandCampina Domo Borculo is  – ondanks de grootte van de organisatie – sprake is van zeer grote en warme betrokkenheid met de leerling. Een hoge mate van professionaliteit, en tegelijkertijd een hoge mate van maatwerk voor de studenten. Er ligt een onderscheidende en unieke visie op opleiden waarbij de ontwikkeling van de mens achter de werknemer een belangrijke plek inneemt. Er is veel aandacht voor het stimuleren van zelfvertrouwen in relatie tot het vakmanschap. Een breed gedragen en zeer positieve en enthousiaste bedrijfscultuur rondom stagiaires maakt dit bedrijf bijzonder”.

Opleidingsmanager Johan te Morsche die de prijs op 14 april mocht ontvangen heeft de afgelopen jaren het opleiden stap voor stap verder geprofessionaliseerd. Opleiden begint hierdoor steeds meer een vanzelfsprekende plek te krijgen in de dagelijkse gang van zaken. Het bewustzijn begint te groeien dat opleiden en leren iets is waarvoor je niet naar school toe hoeft. Leren doe je vooral op de werkplek en vooral van je directe collega’s.

Om dit leereffect verder te faciliteren wordt dit jaar bij FrieslandCampina Domo in Borculo een grote groep medewerkers opgeleid tot praktijkopleider. Deze praktijkopleiders begeleiden mbo-deelnemers en collega’s op de werkplek. Hierdoor vindt een groot deel van de opleiding die deze mensen volgen op de werkplek plaats. Op die manier is het rendement van leren en opleiding optimaal.

Lees verder

Discussie

Geen reacties for “Opleiden met visie”

Schrijf een reactie

Rubrieken

Meest doorgestuurd