Outplacement en Loopbaancoaching

Aanpak voor Outplacement en Loopbaancoaching

Sinds februari 2009 begeleidt Elkerlijk Outplacement trajecten en Loopbaancoaching voor medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. Elkerlijk hanteert hierbij een aanpak die is afgestemd op de gecoachte.

De opzet van het programma voor Outplacement en Loopbaancoaching kent vier onderdelen:

1. Persoonlijk profiel
Dit onderdeel vormt vaak de start en bestaat uit het analyseren van persoonlijkheidskenmerken. Er wordt inzicht verkregen in kwaliteiten en valkuilen, maar ook in wensen en verlangens.

2. Kansen op de arbeidsmarkt
Op basis van wensen, gevolge opleidingen en werkervaring worden de mogelijkheden op de arbeidsmarkt verkend. Het netwerk van de gecoachte en van de coach worden geactiveerd waar mogelijk.

3. Contact maken met potentiƫle werkgevers
De begeleiding in dit onderdeel is gericht op het opstellen van een curriculum vitae en begeleidende documenten, maar ook op de voorbereiding voor sollicitatiegesprekken en de selectieprocedures. Dit laatste betekent oefenen met persoonlijkheidstests en intelligentietests en ervaring opdoen met assessments.

4. Ontwikkeling van specifieke competenties
Het vierde onderdeel is gericht op het verbeteren van specifieke kennis en vaardigheden, die nodig zijn voor de nieuwe, gewenste arbeidssituatie. Dit onderdeel omvat het vergroten van competenties door middel van gerichte opleiding, training en coaching. De inhoud van dit onderdeel wordt bepaald door de (tijdens het traject ontstane) behoefte.

Heb je een vraag of een opmerking?

(verplicht)
(verplicht)
Rubrieken

Meest doorgestuurd