Goed leiderschap begint met eigen verantwoordelijkheid

Er worden jaarlijks vele boeken geschreven over leiderschap. Bij voorkeur wordt leiderschap dan gecombineerd met een bijvoeglijk naamwoord, waardoor het boek en het bijbehorende model of theorie aansluit bij de hedendaagse trends. En daar is natuurlijk niets mis mee. Toch blijkt maar al te vaak dat leiderschap in de praktijk niet uit de verf komt, omdat er zaken in de organisatie spelen die het nemen van de eigen verantwoordelijkheid in de weg staan.

Herkent u in uw eigen organisatie dat er belemmerende factoren zijn waardoor u, uw collega’s of anderen niet hun verantwoordelijkheid kunnen of willen nemen? Dit is niet op te lossen met een nieuwe vorm van leiderschap, maar met het aanpakken van het probleem op het niveau waar het speelt. De aanpak van Elkerlijk bestaat er uit dat medewerkers een analyse maken van de belemmerende factoren in de dagelijkse praktijk. In werkconferenties en door middel van training on-the-job begeleiden we medewerkers bij het oplossen van de belemmeringen. Vanzelfsprekend krijgen alle betrokkenen in dit traject een rol. Deze aanpak biedt oplossingen die gedragen worden door medewerkers zelf en die resultaten oplevert in de dagelijkse praktijk. Samen verzinnen we bovendien een trendy titel die passend is voor deze aanpak in uw organisatie. Dan hebben samen toch nog een hip leiderschapstraject!

Trackback van jouw site.

dev@woensdag.nl

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.