Persoonlijke groei

Persoonlijke groei: doelgericht ontwikkelen

Wat stuurt uw gedrag nu het meest. Uw bewuste handelen of uw onderbewustzijn? In de experimentele psychologie is de grote invloed van het onderbewuste op besluitvorming en uw handelen al aangetoond. Sterker nog, onbewust neemt u vaak betere beslissingen dan wanneer u bewust argumenten gaat wegen.
Het onbewuste kan het echter niet alleen. Het heeft ook de invloed en sturing van het bewustzijn nodig om tot doelgericht handelen te komen. Elkerlijk begeleid u door zelfinzicht naar prestatieontwikkeling. U krijgt meer inzicht in uw onbewuste drijfveren en u leert uw handelen en uzelf beter begrijpen. Door de voortdurende koppeling met uw functioneren in de dagelijkse praktijk wordt u in staat gesteld om effectiever en efficiƫnter te handelen. Zo verhoogt u uw rendement.

Outplacement en Loopbaancoaching

Aanpak voor Outplacement en Loopbaancoaching
Sinds februari 2009 begeleidt Elkerlijk Outplacement trajecten en Loopbaancoaching voor medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe werkomgeving. Elkerlijk hanteert hierbij een aanpak die afgestemd wordt op wensen, mogelijkheden en doelstellingen. De opzet van het programma voor Outplacement en Loopbaancoaching kent vier onderdelen:

1. Persoonlijk profiel

Dit onderdeel vormt vaak de start en bestaat uit het analyseren van persoonlijkheidskenmerken. Er wordt inzicht verkregen in kwaliteiten en valkuilen, maar ook in wensen en verlangens.

2. Kansen op de arbeidsmarkt

Op basis van wensen, gevolgde opleidingen en werkervaring worden de mogelijkheden op de arbeidsmarkt verkend. Het netwerk van de gecoachte en van de coach worden geactiveerd waar mogelijk.

3. Contact maken met potentiƫle werkgevers

De begeleiding in dit onderdeel is gericht op het opstellen van een curriculum vitae en begeleidende documenten, maar ook op de voorbereiding voor sollicitatiegesprekken en de selectieprocedures. Dit laatste betekent oefenen met persoonlijkheidstests en intelligentietests en ervaring opdoen met assessments.

4. Ontwikkeling van specifieke competenties

Het vierde onderdeel is gericht op het verbeteren van specifieke kennis en vaardigheden, die nodig zijn voor de nieuwe, gewenste arbeidssituatie. Dit onderdeel omvat het vergroten van competenties door middel van gerichte opleiding, training en coaching. De inhoud van dit onderdeel wordt bepaald door de (tijdens het traject ontstane) behoefte.


Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met Simon Ponten via 024-3006179 of info@elkerlijk.nl